Terrortámadás az előadáson
2023. április 07. írta: eneklofordíto

Terrortámadás az előadáson

terrorists-with-guns-penetrating-into-office-2021-09-24-03-44-32-utc_s.jpg

Minden a szokásos módon kezdődött: megérkeztünk a helyszínre, elfoglaltuk a kabint, teszteltük a technikát. Minden rendben működött, már csak arra vártunk, hogy lassan kezdődjék az esemény.

Egyszer csak megjelent az egyik külföldi előadó a kabinban és felhívta a figyelmünket arra, hogy majd lesz egy prezentáció az előadás alatt. Kicsit meglepődtünk, hogy miért is kell erre felhívni a figyelmet, hiszen az előadók többsége használ slideshow-t az előadásához. De persze kedvesen bólogattunk, hogy minden OK, ne aggódjon, minden rendben lesz.

Az esemény elkezdődött, mi szépen tolmácsoltunk. Egy idő után elértünk a „prezentációs” előadáshoz. És ezen a ponton hirtelen minden a feje tetejére állt. Egyszer csak leoltották a villanyt és állig felfegyverzett, golyóálló mellényt és maszkot viselő emberek törtek be a terembe, majd (némi fegyverropogás mellett) elrabolták az előadót.

Torkunkon akadt a szó, hiszen első pillanatban nagyon megijedtünk! De ki ne tette volna egy ilyen helyzetben, amikor egy csapat terrorista hadonászik fegyverrel tőle csupán pár méterre?

Szerencsére hamarosan kiderült, hogy az egész csak egy bemutató volt. Hamarosan minden helyre állt, a fegyveresek, pontosabban a magukat annak kiadó férfiak elhagyták a termet, a villanyokat is újra felkapcsolták. Az előadó pedig nekiállt ecsetelni, hogy ha valóban terrortámadás történt volna, akkor az ő megoldásuk miben és hogyan segíthet(ett volna).

Azóta tudom, hogy ha egy előadó a kabin ajtajában megjelenik, akkor szinte biztos, hogy valóban fontos dolgot akar velünk megosztani (például a prezijét, amit valamiért nem tudott minimum egy nappal korábban elküldeni…), és ha esetleg nem fogalmazna egyértelműen, akkor érdemes visszakérdezni.

Bár ezt a fajta „prezentációt” kissé túlzásnak tartom, büszke vagyok arra, hogy egész higgadtan és mindenféle sikítás nélkül kibírtuk a „támadást”. De hisz’ tudjuk: a tolmácsok jó stressztűréssel rendelkező, rugalmas emberek, akik minden problémás helyzetben a megoldást keresik. Ezzel együtt őszintén remélem, hogy sosem lesz alkalmam hasonló, ámde éles helyzetben tesztelnem ezen képességeimet!

A bejegyzés trackback címe:

https://eneklofordito.blog.hu/api/trackback/id/tr2718097442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása